Centrul Cultural German Sibiu vă urează zile frumoase de vară


© Centrul Cultural German Sibiu

Dragi colegi, dragi prieteni,

Dorim să vă informăm că în perioada 1 – 31 august 2017 Centrul Cultural German Sibiu va fi închis.

În data de 25 septembrie 2017 încep înscrierile pentru cursurile noastre de limba germană pentru copii și adulți. Vă invităm să vă înscrieți la modulul de toamnă până în 6 octombrie 2017.

Centrul Cultural German Sibiu pregătește și în această toamnă, atât celor mici cât și celor mari, o multitudine de evenimente interesante, creative și diverse. Chiar în primul weekend din luna septembrie vă invităm cu drag să ascultați concertul formației post-punk din Germania XTR Human pe scena Festivalului FOCUS Sibiu (1 – 3 septembrie 2017). Cu un stil muzical aparte, ce aduce aminte de anii ’70, cluburi pline cu fum de țigară și fotografii vechi, XTR Human crează sunete distopice de chitară și o atmosferă intensă promițând o experiență de neuitat.

Spre sfârșitul lunii septembrie puteți lua parte la Longing, o proiecție de filme de animație cu muzică live în compania formației LU:V din Germania. Longing conectează într-o manieră incitantă, prin intermediul unor tehnici de animație diverse, filme de animație clasice din cadrul studiourilor DEFA cu scurtmetraje internaționale ale regizorilor tineri din ultimii ani. Progamul pune accent pe dorința protagoniștilor de a evada din lumea reală și de a găsi o existență nouă.

Pasionații de romane polițiste sunt așteptați în data de 29 septembrie 2017 la o lectură captivantă și interactivă alături de scriitorul Ralf Kramp. Scriitorul de origine germană va citi fragmente din romanele sale polițiste Totholz și Abendlied, precum și povestiri din cartea sa Mord und Totlach. Evenimentul se va desfășura în limba germană și limba română.

Fanilor muzicii jazz le pregătim în data de 6 octombrie 2017 un concert deosebit. Cvartetul de jazz germano-englez PARAGON a fost înființat în urmă cu peste zece ani de saxofonistul german Peter Ehwald și pianistul londonez Arthur Lea. Împreună cu basistul Matthias Nowack si toboșarul Jon Scott, cei patru muzicieni și-au creat o imagine ca fiind una dintre cele mai sensibile și intuitive ansambluri muzicale ale scenei de jazz europene. În luna octombrie se vor afla într-un turneu prin România și vor concerta și la Sibiu.

Tinerilor artiști le oferim în această toamnă un nou workshop de desen. Imaginația este necesară în crearea de noi supereroi, noi monștri sau personaje tragice. Tema centrală a workshopului o constituie “prima transformare”. În ce și prin ce mijloace se vor transforma personajele voastre? Este această transformare un blestem sau o binecuvântare? Este transformarea doar temporară sau indefinită? Răspunsuri la toate aceste întrebări precum și povestea fiecărui supererou le veți descoperi în cadrul workshopului. Proiectul se adresează copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani și este organizat în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu (22 – 24 septembrie 2017).

Nici pe cei mici nu i-am uitat. Îi așteptăm cu drag din septembrie să participe în continuare la activitățile educative din cadrul Programului creativ pentru copii, să meargă în călătorii pline de aventură în cadrul seriei O carte, o poveste și să dezvolte spirit de echipă luând parte la după-amiezele de jocuri.

Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră față de evenimentele culturale și cursurile organizate în această primă jumătate a anului. Vă așteptăm cu drag la programele noastre viitoare și vă dorim zile de vară plăcute și relaxante.

Cu deosebită considerație,
Echipa Centrului Cultural German Sibiu


 
 
Centru de Examinare al Goethe-Institut

Informaţii actuale

28.05.2018
05.25.18
[mai multe]
Și tu știi să desenezi!
05.23.18
[mai multe]
Hans-Jürgen Feldhaus citește din Echt abgefahren!
05.10.18
[mai multe]

Arhiva


Link-uri utile

 
Informaţii actuale
Program pentru copii
Date importante
Informaţii actuale
Cursuri de limba germană pentru adulţi
DIDAK-DEUTSCH
Examene Goethe-Institut
Prezentarea nivelurilor
Înscriere la cursuri
Regulament
Date importante
Preţuri
Germana pentru tineri
Cursuri de limba germană pentru copii
Proiectele cursanţilor
Școala de vară
2018 Informaţii actuale
2018 Cartea săptămânii
2018 Regulamentul bibliotecii