Program Weekendul filmului german

(cu subtitrare în limba engleză)


11 – 13 noiembrie 2016
18 – 20 noiembrie 2016
Centrul Cultural German Sibiu
Str. Mitropoliei 16 (intrarea a 2-a din str. Poştei)

Program:

11.11.2016, ora 19:00
Almanya – Willkommen in Deutschland, 2011, Regia: Yasemin Șamdereli (nerecomandat copiilor sub 6 ani)

„Ce sunt eu de fapt – un neamţ sau un turc?” Cenk Yılmaz, un băieţel în vârstă de şase ani, îşi pune problema identităţii în momentul în care nu este selecţionat nici în echipa germană de fotbal, dar nici în cea turcească a şcolii. Deşi tatăl său este originar din Turcia, el însuşi nu vorbeşte deloc turcă. Când în cadrul unei reuniuni de familie pentru a sărbători obţinerea cetăţeniei germane a bunicii lui Cenk, Hüseyin, capul familiei,  anunţă că a cumpărat o casă în Turcia, întreaga familie se hotărăşte să plece în vacanţă în Turcia, pentru a ajuta la renovarea casei.

O tragicomedie amuzantă despre istoria a trei generaţii dintr-o familie de imigranţi turci.

12.11.2016, ora 19:00
Auf der anderen Seite, 2007, Regia: Fatih Akin (nerecomandat copiilor sub 12 ani)

Charlotte, o tânără în vârstă de douăzeci de ani, se îndrăgosteşte de activista politică Ayten Öztürk, care se află ilegal în Germania. Însă mama Charlottei, Susanne, are alte planuri pentru fiica ei. Ali, tatăl lui Nejat Aksu, primul şi singurul profesor de germanistică de origine turcă din Germania, îi propune prostituatei Yeter să se mute la el. Yeter se află la muncă în Germania pentru a putea finanţa studiile fiicei sale Ayten, despre care crede că se află în Turcia. Însă la scurt timp după mutare Yeter moare subit, iar Nejat porneşte spre Turcia în căutarea lui Ayten. Între timp Ayten fusese însă descoperită de autorităţi şi expulzată înapoi în Turcia, motiv pentru care şi Charlotte a pornit în căutarea ei.

Auf der anderen Seite relatează destinele întrețesute a șase persoane din trei familii şi două generaţii diferite, atât de origine germană cât și turcă.

13.11.2016, ora 19:00
Jerichow, 2008, Regia: Christian Petzold (nerecomandat copiilor sub 12 ani)

Jerichow  este un sat situat într-o regiune săracă din nord-estul Germaniei, în care şansele de a găsi un loc de muncă sunt minime. După moartea mamei sale, Thomas, un fost soldat, se întoarce în oraşul natal pentru a renova casa părintească. Într-o zi îl întâlneşte pe omul de afaceri Ali, aflat în stare de ebrietate, şi îl ajută dintr-o încurcătură. Drept răsplată, Ali îi oferă lui Thomas un loc de muncă pe post de şofer. Între cei doi ia naştere o prietenie strânsă, însă când Thomas face cunoştinţă cu soţia lui Ali şi se simte atras de ea, prietenia lor este pusă la grea încercare.

O poveste despre un triunghi amoros, în care dorinţele se pierd într-un vis din ce în ce mai adânc.

18.11.2016, ora 19:00
Die Farbe des Ozeans, 2011, Regia: Maggie Peren (nerecomandat copiilor sub 12 ani)

Este o zi normală de concediu pe insula Gran Canaria. Nathalie, o turistă din Germania, tocmai se întoarce de la înot când observă la malul marii o barcă cu refugiați africani. Printre refugiați se află și mulți copii, unii morți, alții grav răniți. Nathalie încearcă să ajute, în special pe un tată cu fiul său, care vor cu orice preţ să prevină expulzarea lor înapoi în Africa, dar este ignorată de poliţie. Însă refugiatul Zola şi micuţul Mamadou iau legătura cu Nathalie.

Un film actual despre problemele umanitare şi politice cu care se confruntă Europa în faţa valului de imigranţi africani.

19.11.2016, ora 19:00
Wir sind jung, wir sind stark, 2014, Regia: Burhan Qurbani (nerecomandat copiilor sub 12 ani)

Rostock, 24 august 1992. De două zile au loc revolte în fața punctului central de primire pentru solicitanții de azil din Rostock. Lien, o imigrantă din Vietnam, trăiește împreună cu fratele său și soția acestuia intr-un apartment din așa numitul  complex „Casa floarea soarelui”. Spre deosebire de familia ei, Lien și-a găsit o nouă casă în Germania, și nu doreşte să părăsească ţara în care a locuit şi a lucrat ani de zile. Însă când rebelii incendiază blocul în care trăieşte Lien cu familia ei, și ea este nevoită să lupte pentru supraviețuire.

Un film haotic despre pericolele care se ivesc din indiferență.

20.11.2016, ora 19:00
Kaddisch für einen Freund, 2013, Regia: Leo Khasin (nerecomandat copiilor sub 12 ani)

Tânărul Ali Messalam a crescut într-un lagăr pentru refugiaţi din Palestina şi a învăţat de mic să urască evreii. După fuga din Libanon, se mută împreună cu familia sa în Berlin-Kreuzberg. Pentru a câştiga simpatia şi încrederea prietenilor săi arabi, Ali intră prin efracţie în locuinţa vecinului său rus Alexander Zamskoy, un bărbat în vârstă de optzeci şi patru de ani, veteran de război şi ... evreu. Prietenii lui Ali îl urmăresc însă pe tânăr şi distrug locuinţa lui Alexander. Când acesta se întoarce mai devreme acasă, îl prinde pe Ali în flagrant şi îl denunţă la poliţie. Pentru a scăpa de sancţiuni şi a evita astfel să fie expulzat din ţară, Ali este nevoit să câştige simpatia lui Alexander.

Kaddisch für einen Freund este povestea unei prietenii incredibile şi neaşteptate.

Intrarea este liberă.

Proiect organizat cu sprijinul Goethe-Institut Atena.

Informaţii suplimentare la:
Telefon: 0269-21 08 30
E-mail: cultura@ccgsibiu.ro
www.ccgsibiu.ro
eas.neppendorf.de
www.facebook.com/CentrulCulturalGermanSibiu
www.facebook.com/EvangelischeAkademie7B

Organizatori: Centrul Cultural German Sibiu, Academia Evanghelică Transilvania
Susţinători: Goethe-Institut Bucureşti, Consulatul Republicii Federale Germania Sibiu
Parteneri media: Hermannstädter Zeitung
Colaboratori: Nartea & Partners (www.nartea.ro)


 
 
Centru de Examinare al Goethe-Institut

Informaţii actuale

Centrul Cultural German Sibiu vă urează zile frumoase de vară
07.31.18
[mai multe]
28.05.2018
05.25.18
[mai multe]
Și tu știi să desenezi!
05.23.18
[mai multe]

Arhiva


Link-uri utile

 
Informaţii actuale
Program pentru copii
Date importante
Informaţii actuale
Cursuri de limba germană pentru adulţi
DIDAK-DEUTSCH
Examene Goethe-Institut
Prezentarea nivelurilor
Înscriere la cursuri
Regulament
Date importante
Preţuri
Germana pentru tineri
Cursuri de limba germană pentru copii
Proiectele cursanţilor
Workshop de scriere creativă
2018 Informaţii actuale
2018 Cartea săptămânii
2018 Regulamentul bibliotecii