LUFTSPRUNG

Expoziţie de artă


© Centrul Cultural German Sibiu

Vernisaj: 29 iunie 2015, ora 16:00
Expoziţie: 29 iunie – 17 iulie 2015
Galeria de Artă U.A.P. Sibiu
Piaţa Mare, nr. 12


Centrul Cultural German Sibiu în parteneriat cu Lese-Zeichen e.V., Hermannstädter Zeitung şi Uniunea Artiştilor Plastici din România Filiala Sibiu vă invită cu drag în data de 29 iunie 2015 de la ora 16:00 în spaţiile Galeriei de Artă U.A.P. Sibiu (Piaţa Mare, nr. 12) la vernisajul expoziţiei LUFTSPRUNG.

Tablouri în format mare, sculpturi textile, cărţi grafice originale, lucrări de ceramică în stilul terre vernissée, fotografii şi picturi – toate acestea reflectă delicateţea artei şi impactul pe care aceasta o are dincolo de graniţe şi de aspectele culturale.

Artiste şi artişti
:

Christina Röckl s-a născut în regiunea Vogtland, Germania. Studiile le-a efectuat în cadrul Facultăţii de Artă Burg Giebichenstein din Halle de unde a absolvit în vara anului 2013. Inspiraţia pentru ilustraţiile sale se naşte atât din dragostea pentru imagine şi text cât şi din fascinaţia pentru călătorie, natură, muzică şi tumultul interuman. Ilustratoarea a fost premiată în anul 2014 cu premiul publicului “Beauty & the Book Award” în cadrul Frankfurter Messe şi a fost nominalizată de curând la Deutschen Jugendliteraturpreis pentru “Und dann platzt der Kopf”.

MannaH s-a născut în anul 1981 la Gera. A studiat pictura şi artele textile în cadrul Facultăţii de Artă şi Design Burg Giebichenstein Halle între 2001 şi 2009. A urmat mai apoi un curs de terapie prin artă la Facultatea pentru Arte Vizuale din Dresda. Pe lângă proiectele proprii, artista a participat cu operele sale de artă şi la numeroase expoziţii de grup.

Annina Hohmuth s-a născut în anul 1985 în oraşul Zschopau, Germania. Între 2004-2008 a studiat la Facultatea de Arte Aplicate în Schneeberg, iar din 2011 lucrează ca artistă independentă în Dresda. Câştigătoarea premiului special „Valentine Rothe Preis” (Bonn 2009) a participat cu expoziţiile sale textile la numeroase festivaluri de artă din Chemnitz, Bonn, Gera şi Kiel.

Susanne Engelhardt s-a născut în anul 1979 în Meißen. Şi-a efectuat ucenicia în domeniul olăritului în perioada 1997-2000, iar începând cu 2003 a început să se concentreze mai mult pe ceramica proprie şi să experimenteze cu diferite tipuri de imprimare pe ceramică. Din 2008 lucrează ca artistă independentă, dar este prezentă cu lucrările proprii la numeroase expoziţii de grup.

Andreas Berner s-a născut în Berlin în anul 1958. După absolvirea liceului în anul 1976 a urmat cursuri de desen sub îndrumarea pictoriţei şi graficienei Barbara Matz-Langensiepen. Lucrările sale au fost expuse în cadrul a numeroase expoziţii atât în Germania, cât şi în Franţa şi Finlanda.

Vă invităm cu drag să vizitaţi expoziţia de artă LUFTSRPUNG în perioada 29 iunie – 17 iulie 2015!

Intrarea este liberă.

Informaţii suplimentare la:
Telefon: 0269-21 08 30
E-mail: www.ccgsibiu.ro
www.ccgsibiu.ro
www.facebook.com/CentrulCulturalGermanSibiu

Organizatori: Centrul Cultural German Sibiu, Lese-Zeichen e.V., Hermannstädter Zeitung
Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici din România Filiala Sibiu, Galeria de Artă U.A.P. Sibiu
Susţinători: Goethe-Institut Bukarest, Konsulat der Bundesrepublik Deutschland Hermannstadt
Colaboratori: PrintAtu.ro, Nartea & Partners (www.nartea.ro) 
 
Centru de Examinare al Goethe-Institut

Informaţii actuale

Centrul Cultural German Sibiu vă urează zile frumoase de vară
07.31.18
[mai multe]
28.05.2018
05.25.18
[mai multe]
Și tu știi să desenezi!
05.23.18
[mai multe]

Arhiva


Link-uri utile

 
Informaţii actuale
Program pentru copii
Date importante
Informaţii actuale
Cursuri de limba germană pentru adulţi
DIDAK-DEUTSCH
Examene Goethe-Institut
Prezentarea nivelurilor
Înscriere la cursuri
Regulament
Date importante
Preţuri
Germana pentru tineri
Cursuri de limba germană pentru copii
Proiectele cursanţilor
Workshop de scriere creativă
2018 Informaţii actuale
2018 Cartea săptămânii
2018 Regulamentul bibliotecii