Programul nostru cultural 2017

Concert Bartmes

Centrul Cultural German Sibiu oferă și anul acesta, atât celor mici cât și celor mari, o multitudine de evenimente interesante, creative și diverse. Expoziții, concerte de jazz, lecturi cu autori din Germania, workshop-uri, dar și proiecții de scurtmetraje însoțite de muzică live sunt doar câteva dintre evenimentele la care vă invităm cu drag.

Pasionații de literatură sunt invitați la începutul lunii februarie la o seară de lectură cu scriitorul și istoricul literar Joachim Wittstock, care va citi fragmente din noul său volum de proză Laguna albă și alte popasuri de călătorie. De asemenea la sfârșitul lunii septembrie vă așteptăm cu drag la o lectură cu autorul de romane polițiste Ralf Kramp din Germania. În cadrul evenimentului veți avea posibilitatea de a pătrunde în lumea locuitorilor din Eifel și de a afla secretele lor.

Nici pe cititorii noștrii mai mici nu i-am uitat. La începutul lunii aprilie copiii o vor putea cunoaște pe Charlotte Habersack, autoarea îndrăgitei serii pentru copii Pippa Pepperkorn, și vor afla direct de la ea de ce aventuri captivante va mai avea parte Pippa.

Centrul Cultural German Sibiu și Forumul Democrat al Germanilor din România organizează în perioada 23 februarie – 9 martie 2017 expoziția Tu, știi tu, cum țipă un corb?, o expoziție a Centrului pentru Artă Interzisă din Solingen și a Fundației Rose Ausländer, Köln. Expoziția prezintă atât viața și opera tinerei Selma Meerbaum-Eisinger, o poetă evreică, cât și locul ei natal, Cernăuți. De asemenea, expoziția oferă informații despre holocaustul din Transnistria și despre viața și moartea din lagărul de concentrare Mihailovca, locul unde Selma Meerbaum-Eisinger și-a petrecut ultimele clipe din viață.

Pentru pasionații de teatru organizăm anul acesta, în colaborare cu Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, o serie de lecturi scenice care vor avea loc lunar în bilbioteca noastră și care își propun o analiză amuzantă a unor texte vechi și actuale având ca temă comună teatrul.

Colaborarea cu Academia Evanghelică Transilvania va continua și anul acesta sub forma unei noi serii de filme. Printre filmele care vor fi prezentate în spațiile Centrului Cultural German Sibiu se numără About a girl (Regia: Mark Monheim, 2015), Hin und weg (Regia: Christian Zübert, 2014) și Der Mann der über Autos sprang (Regia: Nick Bake-Monteys, 2010).

Programul cultural din toamnă va începe cu un concert în cadrul Festivalului FOCUS Sibiu, care se va desfășura în perioada 1 – 3 septembrie 2017.

Spre sfârșitul lunii septembrie puteți lua parte la “Longing”, o proiecție de scurtmetraje cu muzică live. Membrii formației LU:V prelucrează încă din anul 2009 filme de animație vechi din arhiva de filme DEFA realizând coloana sonoră într-un stil muzical specific, ce ocazional depășește granițele muzicii de film tradiționale. Evenimentul este destinat tinerilor și entuziaștilor de filme animate.

La începutul lunii octombrie vă invităm cu drag la un concert deosebeit alături de Paragon. Cvartetul premiat și-a creat o imagine ca fiind una dintre cele mai sensibile și intuitive ansambluri muzicale ale scenei de jazz europene și încântă publicul cu muzica lor deschisă, melodioasă și intensă.

Pentru vizitatorii noștrii mici pregătim și anul acesta multe evenimente interesante și educative. La după-amiezele de jocuri și în cadrul programului creativ, copiii își pot dezvolta abilitățile creative și pot exersa într-un mediu distractiv limba germană. În cadrul programului O carte, o poveste și O lună plină de povești vor descoperi o lume plină de aventuri și personaje încântătoare.

La începutul lunii martie copiii își vor putea da frâu liber imaginației participand la un nou concurs de scriere creativă.

Vă așteptăm cu drag!


 
 
Centru de Examinare al Goethe-Institut

Informaţii actuale

28.05.2018
05.25.18
[mai multe]
Și tu știi să desenezi!
05.23.18
[mai multe]
Hans-Jürgen Feldhaus citește din Echt abgefahren!
05.10.18
[mai multe]

Arhiva


Link-uri utile

 
Informaţii actuale
Program pentru copii
Date importante
Informaţii actuale
Cursuri de limba germană pentru adulţi
DIDAK-DEUTSCH
Examene Goethe-Institut
Prezentarea nivelurilor
Înscriere la cursuri
Regulament
Date importante
Preţuri
Germana pentru tineri
Cursuri de limba germană pentru copii
Proiectele cursanţilor
Școala de vară
2018 Informaţii actuale
2018 Cartea săptămânii
2018 Regulamentul bibliotecii
2018 O carte, o poveste