Concurs de scriere creativă pentru copii

Centrul Cultural German Sibiu organizează în luna martie 2017 un concurs de scriere creativă pentru copii cu tema: Îmi fac valiza și ... .

Durată concurs: 1 – 31 martie 2017

Festivitate: 20 mai 2017
Centrul Cultural German Sibiu
Str. Mitropoliei 16 (Intrarea a 2-a din str. Poştei)

Ce poate fi mai frumos decât să călătorești în țări îndepărtate, să descoperi locuri minunate și să ai parte de aventuri extraordinare? Călătoritul aduce cu sine multe experiențe noi, care merită a fi împărtășite cu ceilalți. Aventuri din trecut și din viitor, lumi fascinante, și întâmplări bizare cer să fie povestite.

Spre ce meleaguri vă poartă călătoria?

Centrul Cultural German Sibiu organizează în perioada 1 – 31 martie 2017 un concurs de scriere creativă pentru copii cu tema Călătorii, având ca propoziție de început: Îmi fac valiza și … Dacă aveți vârsta între 10 și 14 ani și vă plac poveștile, vă invităm cu drag să luați parte la concursul nostru de scriere creativă.

Ce trebuie să știți înainte de a vă înscrie la concurs?
- Participanții se pot înscrie la concurs doar cu o singură lucrare (în limba germană sau în limba română);
- Participanții trebuie să își aleagă un titlu pentru propria lucrare;
- Fiecare lucrare va fi însoțită de o coală de hârtie pe care vor fi trecute următoarele informații: numele și prenumele participantului, titlul lucrării, vârsta participantului, număr de telefon și adresă de e-mail al părintelui sau tutorelui legal, numele școlii;
- Prin înscrierea și participarea la acest concurs de scriere creativă, tutorele legal ia la cunoștiință și este de acord cu condițiile de participare ale copilului la concursul de scriere creativă organizat de Centrul Cultural German Sibiu. Condițiile de participare la concurs se găsesc pe pagina de internet (www.ccgsibiu.ro) și facebook (www.facebook.com/CentrulCulturalGermanSibiu) a instituției precum și în spațiile Centrului Cultural German Sibiu.

Ce ne puteți trimite?
Sunt binevenite toate tipurile de creaţii literare: poezii, povestiri, etc., în limba germană sau română pe tema Călătorii și care începe cu propoziția Îmi fac valiza și …. Ne bucurăm de orice compunere originală, însă lungimea ei nu trebuie să depăşească o pagină şi jumătate.

Până când şi unde puteţi preda lucrările voastre?
Lucrările pot fi predate personal până inclusiv la data de 31 martie 2017 la Centrul Cultural German Sibiu.

Ce se va întâmpla cu lucrările voastre?
Un juriu va alege cele mai creative, cele mai captivante şi cele mai amuzante lucrări. Creaţiile literare câştigătoare vor fi premiate în data de 20 mai 2017 în cadrul unei întâlniri festive. Toate lucrările vor fi cuprinse într-o culegere.

Vă așteptăm cu drag!

Informaţii suplimentare:
Telefon: 0269-21 08 30
E-mail: biblioteca@ccgsibiu.ro

REGULAMENT DE PARTICIPARE LA CONCURS

ORGANIZATOR  

Organizatorul concursului de scriere creativă este Societatea Culturală Româno-Germană Sibiu / Centrul Cultural German Sibiu, cu sediul în Sibiu, str. Mitropoliei nr. 16. Respectarea regulilor din prezentul document este obligatorie pentru toţi participanţii și reprezentanții legali. Prin înscrierea la concurs, reprezentantul legal al participantului declară expres că a citit, a înţeles şi este de acord cu termenii şi condiţiile prezentului Regulament.  


Regulamentul oficial este adus la cunoştinţa publicului în momentul înscrierii la concurs şi se regăsește pe pagina de facebook (www.facebook.com/CentrulCulturalGermanSibiu) și pe pagina de internet (www.ccgsibiu.ro) a Centrului Cultural German Sibiu, precum și în spațiile Centrului Cultural German Sibiu. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica şi/sau schimba regulamentul, dar nu înainte de a anunţa public participanţii.

SECŢIUNEA 2. DURATA CONCURSULUI  

Concursul se desfăşoară în perioada 1 – 31 martie 2017. Festivitatea are loc în data de 20 mai 2017.  


SECŢIUNEA 3. MODUL DE DESFĂŞURARE A CONCURSULUI  
Dacă aveți vârsta între 10 și 14 ani și vă plac poveștile, vă invităm cu drag să luați parte la concursul nostru de scriere creativă. Sunt binevenite toate tipurile de creaţii literare: poezii, povestiri etc., în limba germană sau română pe tema Călătorii și care încep cu propoziția Îmi fac valiza și …. Ne bucurăm de orice lucrare originală, însă lungimea ei nu trebuie să depăşească o pagină şi jumătate. 

 
SECŢIUNEA 4. PREMIUL ŞI MODALITATEA DE ACORDARE  
Un juriu va alege cele mai creative, cele mai captivante şi cele mai amuzante lucrări. Creaţiile literare câştigătoare vor fi premiate în data de 20 mai 2017 în cadrul unei întâlniri festive. Toate lucrările vor fi cuprinse într-o culegere.   
Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul festivității din data de 20 mai 2017. Câştigatorii care nu pot fi prezenți la data desfășurării întâlnirii festive trebuie să se prezinte în cel mult 21 de zile de la notificarea scrisă pentru a intra în posesia premiilor. După această perioadă premiul revine următoarelor persoane alese de membrii juriului.  


SECŢIUNEA 5. CONDIȚII DE PARTICIPARE   
- Concursul se adresează copiilor cu vârsta între 10 și 14 ani

- Participarea la concurs este gratuită;

- Participanții se pot înscrie la concurs doar cu o singură lucrare redactată în limba germană sau în limba română;

- Participanții trebuie să își aleagă un titlu pentru propria lucrare;
    
- Lucrările trebuie să aibă o lungime maximă de o pagină și jumătate;

- Fiecare lucrare va fi însoțită de o coală de hârtie pe care vor fi trecute următoarele informații: numele și prenumele participantului, titlul lucrării, vârsta participantului, număr de telefon și adresa de e-mail al reprezentantului legal, numele școlii. 

- Participanții și reprezentanții legali ai acestora sunt răspunzători pentru corectitudinea datelor de contact furnizate.

Organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru datele eronate furnizate de participanți;

- Elevii din clase participante la concurs pot preda lucrările prin intermediul unui cadru didactic, după luarea la cunoștiință din partea elevilor și a reprezentanților legali ai acestora a regulamentului de participare la concurs. Cadrul didactic va pune la dispoziția organizatorului o listă cu numele participanților și titlul corespunzător lucrării fiecărui participant;

- Ultima zi de predare a lucrărilor este 31 martie 2017, după această dată nu se mai primesc alte lucrări;

- Participanții și reprezentanții legali ai acestora se declară de acord ca textele lor să fie publicate și incluse într-o culegere de povești de călătorie și să acorde pe perioada nelimitata drepturile de autor ale lucrărilor proprii fără alte pretenţii suplimentare și financiare;

- Participanții și reprezentanții legali ai acestora se obligă să permită fără alte pretenţii suplimentare şi/sau ulterioare filmarea şi documentarea fotografică a concursului de scriere creativă pentru copii. Acestea pot fi folosite în scopuri publicitare proprii (inclusiv produse printate şi internet) de către Societatea Culturală Româno-Germană Sibiu/Centrul Cultural German Sibiu.

 
SECŢIUNEA 6. CONFIDENȚIALITATEA DATELOR
 
Societatea Culturală Româno-Germană Sibiu / Centrul Cultural German Sibiu va păstra confidenţialitatea tuturor datelor celor înscrişi la concurs. 

SECŢIUNEA 7. REGULAMENTUL CONCURSULUI 

Regulamentul concursului este disponibil în mod gratuit pe pagina de facebook (www.facebook.com/CentrulCulturalGermanSibiu) și pe pagina de internet (www.ccgsibiu.ro) a Centrului Cultural German Sibiu şi poate fi consultat şi în formă tipărită la sediul Societăţii Culturale Româno-Germane Sibiu / Centrului Cultural German Sibiu (str. Mitropoliei nr. 16), de luni până joi între orele 11:00 – 17:00. 

 

 
 
Centru de Examinare al Goethe-Institut

Informaţii actuale

Centrul Cultural German Sibiu vă urează zile frumoase de vară
07.31.17
[mai multe]
Concert XTR Human
07.28.17
[mai multe]
Centrul Cultural German Sibiu caută profesoare / profesori de limba germană
07.13.17
[mai multe]

Arhiva


Link-uri utile

 
Informaţii actuale
Program pentru copii
Date importante
Informaţii actuale
Cursuri de limba germană pentru adulţi
Examene Goethe-Institut
Prezentarea nivelurilor
Înscriere la cursuri
Date importante
Preţuri
Cursuri de limba germană pentru copii
Proiectele cursanţilor
2017 Informaţii actuale
2017 Cartea săptămânii
2017 Regulamentul bibliotecii
2017 Klassenbesuche